Spring naar inhoud

Een stiltemoment

3 juli - Velen van ons hebben gemerkt dat een moment van stilte voor onszelf, behulpzaam is bij het maken van bewust contact met onze Hogere Macht.

Velen van ons hebben gemerkt dat een moment van stilte voor onszelf, behulpzaam is bij het maken van bewust contact met onze Hogere Macht.

Alleen voor vandaag - 3 juli

Bron: Basistekst, blz. 92

De meesten van ons belijden met de mond het belang van bewust contact met een Hogere Macht. Maar wie van ons neemt geregeld de tijd om dat contact te verbeteren? Mochten we nog niet geregeld aan gebed en meditatie doen, dan is het vandaag een geschikte dag om ermee beginnen.

Een 'stiltemoment' hoeft niet lang te duren. Velen van ons vinden twintig, dertig minuten lang genoeg om onszelf tot rust te brengen. Zo kunnen we onze aandacht richten op een spirituele tekst, in gebed onze gedachten en zorgen delen en vervolgens even de tijd nemen om in een meditatie te luisteren naar een antwoord. Ons 'stiltemoment' hoeft niet lang te duren om doeltreffend te zijn, zolang we er maar met regelmaat aan vasthouden. Twintig minuten per maand bidden, zal vermoedelijk weinig anders opleveren dan frustratie met de beroerde kwaliteit van ons bewuste contact. Twintig minuten per dag echter, zal een reeds bestaand levendig contact met onze Hogere Macht vernieuwen en bekrachtigen.

In alle drukte van vroeg tot laat, eindigt de dag van een herstellende verslaafde vaak zonder tijd te hebben ingeruimd voor het verbeteren van ons bewuste contact met God, zoals wij God hebben leren zien. Als we daarentegen elke dag tijd uittrekken voor een 'stiltemoment', dan mogen we er zeker van zijn dat ons bewuste contact zich zal verbeteren.

Zodra ik mijn ochtendtekst heb gelezen, zal ik een paar momenten uittrekken voor gebed en meditatie. Dit zal het begin zijn van een nieuw patroon in mijn herstel.