Spring naar inhoud

Niet langer eigenwijs

3 oktober - Waar we voorheen beheerst werden door onze grote ego"s, leren we nu in harmonie te leven met een liefhebbende God. Als wij loskomen van onze eigen wil, dan is ons leven een stuk rijker, gelukkiger en volwaardiger.

Alleen voor vandaag - 3 oktober


Waar we voorheen beheerst werden door onze grote ego's, leren we nu in harmonie te leven met een liefhebbende God. Als wij loskomen van onze eigen wil, dan is ons leven een stuk rijker, gelukkiger en volwaardiger.

Bron: Basistekst, blz. 120

Verslaving en eigenwijsheid gaan hand in hand. De onhanteerbaarheid die wij erkenden bij Stap Eén, was zowel het gevolg van onze eigen wil als ons chronische drugsmisbruik. Die eigenwijsheid kan ons leven vandaag de dag nog net zo stuurloos maken als toen wij nog gebruikten. Wij komen voortdurend in conflict met alles en iedereen wanneer onze opvattingen, onze wensen en onze eisen op de eerste plaats komen. Onze eigenwijsheid laat zien hoezeer wij op ons ego leunen.

Om werkelijk los te komen van onze eigen wil en alle conflicten die daaruit voortvloeien, kunnen we niet anders dan het vertrouwen in ons ego opzeggen. In plaats daarvan leren we voor leiding en kracht te vertrouwen op een liefdevolle God. We leren bij het nemen van een beslissing de spirituele principes toe te passen, we laten ons daarin niet langer leiden door onze zelfzuchtige verlangens.

We leren ons open te stellen voor de leiding van een Hogere Macht. En dat is een Macht met een bredere kijk op de zaken dan wij. Zo zullen we steeds vaker ervaren dat we gemakkelijker aansluiting vinden bij wat er om ons heen gebeurt. We zetten onszelf niet langer buiten spel. Wij doen mee en we ontdekken de rijkdom van alles wat herstel te bieden heeft.

Ik zoek een uitweg uit mijn ego en de conflicten die voortkomen uit mijn eigenwijsheid. Ik zoek leiding en kracht om in harmonie te kunnen leven met de wereld waarin ik leef. Om die reden zal ik mijn best doen om mijn bewuste contact met God, zoals ik God zie, te verbeteren.


1 gedachte over “Niet langer eigenwijs

  1. Dorien Macrander

    Vind self-will bijzonder slecht vertaald met eigenwijsheid. Self will = eigen wil.
    Eigen wijsheid is iets heel anders.

Reacties zijn gesloten.