Spring naar inhoud

Actie en gebed

30 december - ...groei is het gevolg van actie en gebed, niet van onze wensen.

Alleen voor vandaag - 30 december


...groei is het gevolg van actie en gebed, niet van onze wensen.

Bron: Basistekst, blz. 35-36

Soms lijkt het alsof we in ons herstel veel te langzaam vooruitgaan. Wij worstelen met de stappen, we worstelen met telkens dezelfde problemen en we ploeteren dag na dag voort met dezelfde ontevreden gevoelens. We zouden willen dat het een beetje opschoot met ons herstel, zodat alles wat soepeler verloopt!

Met wensen komen we geen steek verder tijdens ons herstel, dit programma heeft geen toverkracht. Als we door het uitspreken van een wens onze verslaving konden genezen, dan was dat allang gebeurd! Actie en gebed daarentegen helpen ons herstel wel vooruit.

NA heeft voor veel verslaafden gewerkt omdat het een zorgvuldig uitgedacht programma is van actie en gebed. Telkens als we bij elk van de stappen in actie komen, vinden we meer herstel op elk levensgebied. Gebed zorgt ervoor dat we in verbinding blijven met onze Hogere Macht. Actie en gebed tezamen houden ons stevig geworteld in herstel.

Mijn herstel is te kostbaar om het uitsluitend aan mijn wensen over te laten. Vandaag is een goede dag voor actie en gebed.