Spring naar inhoud

Onszelf zijn

30 september - We zijn pas werkelijk van waarde als we onszelf zijn.

Alleen voor vandaag - 30 september


We zijn pas werkelijk van waarde als we onszelf zijn.

Bron: Basistekst, blz. 120

Keer op keer hebben wij geprobeerd om te voldoen aan de verwachtingen van mensen om ons heen. Tijdens onze opvoeding werd ons wellicht bijgebracht dat "oké zijn" te maken heeft met goede cijfers op school, een netjes opgeruimde kamer en het dragen van bepaalde kleding. Vanuit ons verlangen om erbij te horen en geliefd te zijn, hebben velen van ons vaak genoeg geprobeerd zich te voegen, maar het leek ons nooit echt te lukken.

Nu we herstellende zijn, worden we geaccepteerd zoals we zijn. Onze werkelijke waarde voor anderen ligt in het feit dat wij onszelf zijn. Dankzij ons stappenwerk leren we onszelf te accepteren zoals we zijn. Als we daarin slagen, staat het ons vrij om te worden wie we graag zouden willen zijn.

Ieder van ons heeft de nodige goede eigenschappen die we kunnen delen met anderen. Wanneer wij onze ervaring eerlijk delen, zal dit anderen helpen bij de herkenning die zij nodig hebben om te kunnen beginnen aan hun eigen herstel. We ontdekken dat we allemaal over bijzondere gaven beschikken. Daarmee hebben we iets te bieden aan de mensen om ons heen.

Mijn ervaring als herstellende verslaafde is het grootste geschenk dat ik een andere verslaafde kan geven. Ik zal mezelf eerlijk delen met anderen.