Spring naar inhoud

Dienstbaar zijn

31 december - Samenwerking is nog maar het begin van dienstbaarheid.

Alleen voor vandaag - 31 december


Samenwerking is nog maar het begin van dienstbaarheid.

Bron: Basistekst, blz. 56

Wij zijn nu aan het herstellen. Omdat we volgens het programma leven, hebben we nu enige vaste grond onder de voeten. Ons vertrouwen op een Hogere Macht is toegenomen. Ons individuele geestelijke ontwaken zet zich op een prettige manier voort. En nu? Is het nu een kwestie van stilzitten en simpelweg genieten? Natuurlijk niet. We gaan op zoek naar een manier om dienstbaar te kunnen zijn.

We zijn geneigd om bij dienstbaarheid te denken aan een commissie of een positie op een bepaald niveau. Maar dienstbaarheid heeft veel meer om het lijf. Sterker nog, we kunnen op elk terrein van ons leven dienstbaar zijn. Ons werk is een vorm van dienstbaarheid aan de samenleving, ongeacht ons vak. Thuis staan we ten dienste van onze gezinnen en wellicht doen we vrijwilligerswerk in de wijk.

Onze dienstbaarheid doet ertoe! Als we dat betwijfelen, dan hoeven wij ons slechts een beeld te vormen van een wereld waarin niemand de moeite neemt om dienstbaar te zijn aan anderen. Onze inspanningen dienen de mensheid. De boodschap die we uitdragen, overstijgt de ruimte van de herstelbijeenkomst. Het raakt aan alles wat wij doen.

Bij alles wat ik doe, zal ik zoeken naar mogelijkheden om dienstbaar te zijn.