Spring naar inhoud

Het gaat niet om een goed gevoel

4 februari - Voor ons houdt herstel meer in dan alleen plezier.

Alleen voor vandaag - 4 februari


Voor ons houdt herstel meer in dan alleen plezier.

Bron: Basistekst, blz. 50

Tijdens onze actieve verslaving wisten de meesten van ons elke dag exact hoe wij ons zouden voelen. We lazen het etiket op de fles, we keken wat er in het pakje zat en zie, ons kostje was gekocht. We planden onze gevoelens en we waren eropuit om ons goed te voelen, dag in dag uit.

Tijdens ons herstel krijgen we te maken met allerlei gevoelens, die per dag en zelfs per minuut kunnen verschillen. Het kan zijn dat we vol energie en met een blij gevoel aan de dag beginnen, terwijl we "s middags verdrietig zijn en ons in de steek gelaten voelen. Het dagelijks plannen van onze gevoelens is niet langer aan de orde, met als gevolg dat we soms met ongemakkelijke gevoelens te maken krijgen. We kunnen ons bijvoorbeeld in de ochtend lusteloos voelen terwijl we tegen bedtijd klaarwakker zijn.

Natuurlijk, het is altijd mogelijk dat we ons goed voelen, maar dat is het punt niet. Vandaag is een goed gevoel niet onze eerste zorg. Het gaat er nu om dat we zicht krijgen op onze gevoelens en ermee leren omgaan, welke gevoelens dan ook. Dit doen we door aan de stappen te werken en onze gevoelens te delen met anderen.

Ik aanvaard al mijn gevoelens zoals ze zijn. Ik zal het programma in praktijk brengen en met mijn gevoelens leren omgaan.


1 gedachte over “Het gaat niet om een goed gevoel

  1. Han

    Heel herkenbaar!
    Van lachen naar huilen en van liefde naar verdriet...
    Maar we houden vol en zijn dankbaar voor elk moment, voor elke dag.

Reacties zijn gesloten.