Spring naar inhoud

De liefde van de NA-gemeenschap

4 januari - Vandaag zijn we veilig verbonden met de liefde van de NA-gemeenschap. We kunnen eindelijk iemand anders recht in de ogen kijken, in dankbaarheid voor wie we zijn.

Alleen voor vandaag - 4 januari


Vandaag zijn we veilig verbonden met de liefde van de NA-gemeenschap. We kunnen eindelijk iemand anders recht in de ogen kijken, in dankbaarheid voor wie we zijn.

Bron: Basistekst, blz. 105

Toen wij gebruikten, lukte het slechts weinigen van ons om iemand in de ogen te kijken - we schaamden ons voor wie we waren. Waar wij ons mee bezighielden was onfatsoenlijk en onbehoorlijk - en dat wisten we. We staken geen tijd, geld of energie in liefdevolle relaties, het delen met anderen of een positieve bijdrage aan de maatschappij. We zaten gevangen in een neerwaartse spiraal van obsessie en dwangmatigheid.

Tijdens ons herstel werd die spiraal omgebogen naar de andere kant. En wat heeft ervoor gezorgd dat we ons nu weer in opwaartse richting bewegen in de open ruimte van de weidse vrije wereld? Antwoord: de liefde van de NA-gemeenschap.

In het gezelschap van verslaafden wisten wij dat we niet zouden worden afgewezen. Andere verslaafden waren ons voorbeeld, zij toonden ons hoe we op een positieve manier opnieuw konden meedoen aan de wereld om ons heen. Als we niet zeker wisten welke kant we op moesten gaan, als we struikelden of iets moesten rechtzetten, dan konden wij rekenen op de bemoediging van onze NA-vrienden.

De betekenis van vrijheid begint langzaam tot ons door te dringen. Wij zitten niet langer gevangen in onze ziekte, we zijn vrij om te groeien en iets op te bouwen en we kunnen met iedereen delen. We weten waar we terechtkunnen voor steun als we een volgende stap willen zetten. De veilige omgeving van de liefdevolle NA-gemeenschap heeft ons nieuwe leven mogelijk gemaakt.

Ik kan iedereen zonder schaamte in de ogen kijken. Ik ben dankbaar voor de liefdevolle steun waardoor dit mogelijk is geworden.