Spring naar inhoud

Liefde geven en ontvangen

4 november - ...wij geven liefde omdat het ons zo vrijelijk werd geschonken. Nu wij leren om lief te hebben, krijgen we zicht op een nieuwe horizon. Liefde kan een levensenergie zijn die van de ene persoon naar de andere stroomt.

Alleen voor vandaag - 4 november


...wij geven liefde omdat het ons zo vrijelijk werd geschonken. Nu wij leren om lief te hebben, krijgen we zicht op een nieuwe horizon. Liefde kan een levensenergie zijn die van de ene persoon naar de andere stroomt.

Bron: Basistekst, blz. 119

In het leven draait het om liefde geven en liefde ontvangen. Liefde is de alomvattende gemeenschappelijke noemer die ons verbindt met de mensen om ons heen. Verslaving verbrak die verbinding, we raakten in onszelf opgesloten.

Door de liefde die wij binnen het NA-programma ervaren, gaat de wereld weer voor ons open. De kooi waarin verslaving ons gevangen hield wordt geopend. Dankzij de liefde van andere NA-leden komen wij er misschien wel voor het eerst achter wat liefde is en wat het kan doen. Andere leden vertellen over het delen van liefde en zo krijgen we een indruk van wat liefde in hun leven teweegbrengt.

Wij beginnen iets te vermoeden. Als het geven en ontvangen van liefde voor andere mensen zo veel betekent, kan het dan misschien ook aan ons leven zin geven? Naar ons gevoel staan we op het punt een grootse ontdekking te doen. Tegelijkertijd beseffen wij dat we de volledige betekenis van liefde niet zullen bevatten, tenzij we onze liefde weggeven. Wij proberen het en we ontdekken de ontbrekende schakel tussen onszelf en de wereld.

"Wij kunnen alleen behouden wat wij hebben door het weg te geven". Vandaag de dag ervaren wij dat het waar is wat ze gezegd hebben.

Het leven heeft een nieuwe horizon en met behulp van de liefde zal ik die gaan verkennen. Ik zal de liefde die ik heb gekregen vrijuit delen.