Spring naar inhoud

Onze manier van denken

5 augustus - Door onze gedachten te vormen naar spirituele ideaalbeelden, verkrijgen we de vrijheid om te worden wie we willen zijn.

Door onze gedachten te vormen naar spirituele ideaalbeelden, verkrijgen we de vrijheid om te worden wie we willen zijn.

Alleen voor vandaag - 5 augustus

Bron: Basistekst, blz. 101

Verslaving heeft op een heel eigen manier onze gedachten gevormd. Over welke denkpatronen we ooit ook beschikten, ze raakten misvormd toen wij eenmaal volledig in de ban raakten van onze ziekte. Onze obsessie met drugs en met onszelf was bepalend voor onze houding, ons handelen en de hele manier waarop wij ons leven vormgaven.

Elk spiritueel ideaalbeeld uit ons programma dient ertoe om een of andere gedachtekronkel glad te strijken die ontstaan is tijdens ons actieve gebruik. Ontkenning wordt bestreden met erkenning, geheimhouding met eerlijkheid, afzondering met gezelschap en wanhoop door geloof in een liefhebbende Hogere Macht. De spirituele ideaalbeelden brengen onze manier van denken en leven weer terug in hun natuurlijke staat.

Wat is die 'oorspronkelijke staat'?
Dat is de toestand waar wij werkelijk naar op zoek zijn voor onszelf, een weerspiegeling van onze grootste dromen. Waar komt die wijsheid vandaan? We zijn daar achter gekomen omdat tijdens herstel onze gedachten worden gevormd door de spirituele idealen. Deze ontdekken we in onze groeiende relatie met God, zoals wij bij NA God hebben leren zien.

Ons denken wordt niet langer door verslaving gevormd. Tegenwoordig wordt ons leven vormgegeven door ons herstel en onze Hogere Macht.

Ik zal mijn gedachten laten vormen door spirituele idealen. Binnen dat ontwerp zal ik de vorm ontdekken van mijn eigen Hogere Macht.