Spring naar inhoud

Verkennen van spirituele alternatieven

5 juli - De aard van ons geloof zal bepalend zijn voor de manier waarop we bidden en mediteren.

De aard van ons geloof zal bepalend zijn voor de manier waarop we bidden en mediteren.

Alleen voor vandaag - 5 juli

Bron: Basistekst, blz. 43

Hoe bidden we? Voor elk NA-lid is dit een uiterst persoonlijke aangelegenheid. Velen van ons komen erachter dat we na verloop van tijd een eigen manier ontwikkelen voor gebed en meditatie. Dat doen we op grond van wat we leren van anderen en datgene waar we ons goed bij voelen.

Sommigen van ons belanden bij NA met een gesloten geest wat betreft een Macht groter dan wijzelf. Maar als we ervoor gaan zitten met onze sponsor en onze moeilijkheden bespreken, dan zijn we gezien de reikwijdte van de tweede stap blij te merken dat we kunnen kiezen voor een begrip van een Hogere Macht dat ons aanspreekt.

Net zoals ons beeld van een Macht groter dan wijzelf per verslaafde verschilt, zo verschilt ook de manier waarop we in 'bewust contact' komen. Sommigen gaan naar religieuze diensten, sommigen chanten. De een gaat rustig zitten en de ander praat tegen wat er buiten maar te vinden is. Sommigen vinden hun spiritualiteit in verbinding met de natuur. De 'juiste manier' om te bidden en te mediteren bestaat uit alles wat ons helpt om het bewuste contact met onze Hogere Macht te verbeteren.

In het begin is het altijd goed om aan anderen te vragen hoe zij hun spirituele geleiding vonden. Het lezen van bepaalde literatuur voorafgaand aan mediteren kan ons ook helpen. Op deze zoektocht zijn velen ons voorgegaan. Als we spiritueel willen groeien, kunnen we met hun ervaring ons nodige voordeel doen.

Ik zal mijn mogelijkheden verkennen met het oog op het verbeteren van mijn bewuste contact met God, zoals ik God zie.