Spring naar inhoud

Gods leiding

5 november - Onze Hogere Macht is altijd voor ons beschikbaar. Wij ontvangen leiding als we vragen om kennis van Gods wil voor ons.

Alleen voor vandaag - 5 november


Onze Hogere Macht is altijd voor ons beschikbaar. Wij ontvangen leiding als we vragen om kennis van Gods wil voor ons.

Bron: Basistekst, blz. 108

De juiste beslissing nemen is niet altijd eenvoudig. Dit geldt in het bijzonder voor verslaafden die voor het eerst volgens spirituele principes leven. Tijdens de verslaving hebben we onszelf aangeleerd om te handelen vanuit zelfvernietigende, antisociale impulsen. Als er conflicten ontstonden, kregen deze negatieve impulsen de overhand. Door onze ziekte waren wij niet toegerust om gezonde beslissingen te nemen.

Vandaag vragen wij onze Hogere Macht om de leiding die we nodig hebben. Wij maken pas op de plaats, we bidden en in alle rust richten we ons naar binnen voor sturing. Wij zijn ertoe gekomen te geloven dat we kunnen vertrouwen op een Macht groter dan wijzelf. Zodra wij daar behoefte aan hebben, staat die Macht tot onze beschikking. Het enige wat wij hoeven te doen, is bidden om kennis van Gods wil voor ons en de kracht om die uit te voeren.

Elke keer als wij vanuit alle verwarring de juiste richting vinden, groeit ons geloof. En hoe meer wij vertrouwen op onze Hogere Macht, des te gemakkelijker kunnen we om leiding vragen. Wij hebben de Kracht gevonden die tijdens onze verslaving ontbrak en het is een Kracht die altijd voor ons beschikbaar is. Wij krijgen de leiding die we nodig hebben om voluit te kunnen leven en spiritueel te groeien. Het enige wat ons te doen staat, is contact onderhouden met God, zoals wij God zien.

Mijn Hogere Macht is een innerlijke bron van spirituele leiding waar ik altijd op kan rekenen. Als het mij vandaag aan richting ontbreekt, dan zal ik vragen om kennis van de wil van mijn Hogere Macht.