Spring naar inhoud

Vraag om genade, niet om gerechtigheid

5 oktober - Velen van ons hebben er moeite mee om toe te geven dat we anderen schade hebben berokkend... Wij praten onze fouten niet langer goed en het idee dat wij slachtoffer zijn laten we los.

Alleen voor vandaag - 5 oktober


Velen van ons hebben er moeite mee om toe te geven dat we anderen schade hebben berokkend... Wij praten onze fouten niet langer goed en het idee dat wij slachtoffer zijn laten we los.

Bron: Basistekst, blz. 44

Het gaat met ons leven al aardig de goede kant op. Het gaat ons voor de wind en ieder jaar in herstel brengt ons nieuwe materiƫle en spirituele geschenken. Er staat mogelijk wat geld op de bank, wellicht rijden we in een nieuwe auto en hebben we een vaste relatie. We hebben wat zelfvertrouwen opgebouwd en ons vertrouwen in een Hogere Macht is groeiende.

Dan gebeurt er iets. Onze auto wordt opengebroken en de radio wordt eruit gestolen of onze partner gaat vreemd. Onmiddellijk voelen wij ons het slachtoffer. We kermen 'Is er dan geen rechtvaardigheid'? Maar als we op ons eigen gedrag terugkijken, dan kan zomaar blijken dat we onszelf schuldig hebben gemaakt aan precies datgene wat ons nu wordt aangedaan. Wij beseffen dat het ons niet echt om gerechtigheid gaat, noch voor onszelf, noch voor de ander. We verlangen naar genade.

We danken een liefdevolle God voor het getoonde mededogen en we nemen de tijd om waardering op te brengen voor alle kostbare geschenken die we tijdens ons herstel ontvangen.

Ik zal om genade bidden, niet om gerechtigheid. Ik ben dankbaar voor het getoonde mededogen en ik zal anderen genade schenken.