Spring naar inhoud

Liefdesrelaties en herstel

6 december - Relaties kunnen een vreselijk pijnlijke aangelegenheid zijn.

Alleen voor vandaag - 6 december


Relaties kunnen een vreselijk pijnlijke aangelegenheid zijn.

Bron: Basistekst, blz. 78

Voor sommigen van ons werkt de liefde als een toverdrank. De opwinding van een nieuwe liefde, de verrukking bij het verkennen van intimiteit, het gevoel van ontlading zodra we ons kwetsbaar opstellen naar de ander: het zijn stuk voor stuk krachtige emoties. We mogen echter nooit vergeten dat we slechts een dag uitstel krijgen van onze verslaving. Dit is iets wat we in ons leven als herstellende verslaafde voortdurend voor ogen dienen te houden.

We kunnen te veel betrokken raken in onze relatie. Dit kan ertoe leiden dat we het contact met oude vrienden en onze sponsor verwaarlozen. Als wij vervolgens in de knoei komen, kan vaak de overtuiging ontstaan dat we niet langer terechtkunnen bij hen die ons steunden voordat we een relatie aangingen. Het is een overtuiging die een terugval kan inluiden. Als we volharden in ons programma en naar bijeenkomsten blijven gaan, verzekeren we onszelf van een netwerk van herstel, ook als we opgaan in het liefdesavontuur.

Ons verlangen naar een liefdesrelatie is menselijk. Maar laten we één ding goed onthouden. Zonder ons programma biedt zelfs de meest gezonde relatie geen bescherming tegen de verwoestende kracht van onze verslaving.

Alleen voor vandaag:
In mijn verlangen naar een liefdesrelatie zal ik mijn herstel niet verwaarlozen.