Spring naar inhoud

Herstellen

7 januari - NA-Anonieme Verslaafden biedt de verslaafde een programma dat meer inhoudt dan alleen een leven zonder drugs. Deze manier van leven is niet alleen beter dan de hel waar we uit komen, het is een beter leven dan we ooit voor mogelijk hielden.

Alleen voor vandaag - 7 januari


NA-Anonieme Verslaafden biedt de verslaafde een programma dat meer inhoudt dan alleen een leven zonder drugs. Deze manier van leven is niet alleen beter dan de hel waar we uit komen, het is een beter leven dan we ooit voor mogelijk hielden.

Bron: Basistekst, blz. 122

Slechts weinigen van ons verlangen terug naar een 'herstel' van ons leven voordat we begonnen te gebruiken. Velen van ons hebben ernstig geleden onder lichamelijke, seksuele en emotionele mishandeling. High worden en high blijven leek de enige manier om daarmee om te kunnen gaan. Anderen kregen op een minder duidelijke maar even pijnlijke manier te maken met lijden voordat zij in de ban raakten van verslaving. Het ontbrak ons aan richting en een doel. Vanbinnen ervoeren we een spirituele leegte. We hadden het gevoel er niet bij te horen en we konden ons niet in iemand anders verplaatsen. Het ontbrak ons aan alles wat het leven zin en betekenis geeft. We gebruikten drugs in een ijdele poging om het lege gevoel binnenin ons op te vullen. De meesten van ons moeten er niet aan denken om ons vroegere leven te 'herstellen'.

Uiteindelijk is herstellen bij NA iets anders, het is een kans op een nieuw en ander leven. Wij hebben het gereedschap gekregen om het puin van ons leven op te ruimen. We hebben de steun gekregen om vol moed een nieuwe weg in te slaan. En wij ontvingen het geschenk van een bewust contact met een Macht die groter is dan wijzelf. Dit contact voorziet ons van de innerlijke kracht en richting waar het ons vroeger zo aan ontbrak.

Herstellen? Inderdaad, op elk vlak. Wij bouwen een geheel nieuw leven op dat beter is dan wij ooit hebben durven dromen. Wij zijn dankbaar.

Ik heb iets hersteld wat ik nooit eerder had, iets wat ik nooit voor mogelijk hield: een bestaan als herstellend verslaafde. Ik dank U, Hogere Macht, met meer dan ik in woorden kan zeggen.