Spring naar inhoud

Prioriteiten

7 maart - Goede tijden kunnen ook een valkuil zijn. We dreigen te vergeten dat clean blijven onze hoogste prioriteit is.

Goede tijden kunnen ook een valkuil zijn. We dreigen te vergeten dat clean blijven onze hoogste prioriteit is.

Alleen voor vandaag - 7 maart

Bron: Basistekst, blz. 42

Het kan ons echt voor de wind gaan tijdens ons herstel. Wellicht hebben wij ons levensmaatje gevonden of een waardevolle carrière opgebouwd. Misschien zijn wij aan een gezin begonnen of is de relatie met onze familie weer hersteld. Het gaat zelfs zo goed, dat wij amper tijd overhouden om naar bijeenkomsten te gaan. Misschien verloopt ons maatschappelijk herstel zodanig goed, dat we vergeten zijn dat wij op situaties niet altijd reageren zoals anderen.

Misschien, heel misschien, hebben we een aantal prioriteiten voor ons uitgeschoven. Heeft deelname aan bijeenkomsten nog steeds voorrang? Sponsoren wij nog steeds? Bellen wij onze sponsor? Aan welke stap werken wij? Zijn we nog steeds bereid onszelf op een onchristelijke tijd uit bed te sleuren voor het beantwoorden van een telefoontje in het kader van een twaalfde stap? Zijn we ervan doordrongen dat het gaat om toepassing van principes in al ons doen en laten? Zijn we beschikbaar als anderen bij NA een beroep op ons doen? Herinneren wij ons waar we vandaan komen, of zijn we dit vergeten nu het 'goed' gaat?

Om clean te blijven, moeten we voor ogen blijven houden dat wij maar één drug verwijderd zijn van ons verleden. Wij zijn dankbaar als het goed gaat, maar we laten ons door de goede tijden niet afleiden van ons voortgaande herstel bij NA.

Ik ben dankbaar als het goed gaat, maar ik ben niet vergeten waar ik vandaan kom. Vandaag heeft clean blijven en groei in mijn herstel de hoogste voorrang.