Spring naar inhoud

Gods wil aanvoelen

7 november - Ik geloofde oprecht dat een Hogere Macht mijn geestelijke gezondheid kon herstellen. Ik moest ophouden met het uitpluizen van Gods wil, dingen gewoon als gegeven aanvaarden en dankbaar zijn.

Alleen voor vandaag - 7 november


Ik geloofde oprecht dat een Hogere Macht mijn geestelijke gezondheid kon herstellen. Ik moest ophouden met het uitpluizen van Gods wil, dingen gewoon als gegeven aanvaarden en dankbaar zijn.

Bron: Basistekst, blz. 198

Hoe langer wij clean zijn, hoe minder zeker we "weten" wat de wil van onze Hogere Macht is - en hoe minder het van belang is om dat te weten. Kennis van de wil van onze Hogere Macht wordt meer een kwestie van "aanvoelen" in plaats van "weten". Wij werken nog steeds trouw aan onze elfde stap, maar in plaats van te speuren naar "tekenen" van onze Hogere Macht, vertrouwen we meer op onze intuïtie, op datgene waar we ons goed bij voelen.

Als we een paar jaar clean zijn, weten we behoorlijk goed wanneer bepaald gedrag indruist tegen Gods wil. Wanneer wij tegen de wil van onze God ingaan, krijgen wij last van het bekende onbehaaglijke gevoel in de onderbuik. Dit is voor ons een waarschuwing. Als wij doorgaan op de ingeslagen weg, dan staan ons de nodige slapeloze nachten te wachten. Wij moeten serieus aandacht besteden aan zulke nare gevoelens want het is vaak een signaal dat we tegengesteld handelen aan de wil van onze Hogere Macht.

Onze elfde stap is duidelijk wat betreft de ware bedoeling van gebed en meditatie. Wij zijn uit op verbetering van ons bewuste contact met God, zoals wij God zien, zodat we helderheid krijgen over de wil van onze Hogere Macht voor ons en de kracht om die uit te voeren. De wil van God leren wij niet kennen door een "teken" of door woorden. Zijn wil wordt ons helder en duidelijk door een gevoel - en dat is een goed gevoel!

Ik zal bidden om kennis van de wil van mijn Hogere Macht voor mij en de kracht om die uit te voeren. Ik zal aandacht schenken aan mijn gevoelens en ernaar handelen als het goed voelt.


1 gedachte over “Gods wil aanvoelen

Reacties zijn gesloten.