Spring naar inhoud

Wat is een sponsor?

8 februari - …een NA-sponsor is een lid van NA-Anonieme Verslaafden dat het herstelprogramma toepast en bereidt is om een bijzondere, ondersteunende een-op-eenrelatie met ons op te bouwen.

Alleen voor vandaag - 8 februari


...een NA-sponsor is een lid van NA-Anonieme Verslaafden dat het herstelprogramma toepast en bereidt is om een bijzondere, ondersteunende een-op-eenrelatie met ons op te bouwen.

Bron: IP nr. 11, Sponsorschap, herzien

Wat is een sponsor? Je weet wel, dat is die aardige persoon met wie je een kopje koffie dronk na jouw eerste bijeenkomst, iemand die ruimhartig zijn herstelervaringen met jou blijft delen zonder er iets voor terug te vragen. Het is iemand die jou blijft verbazen met scherp inzicht in je karaktergebreken, degene die jou eraan blijft herinneren om je vierde stap af te ronden, die naar je vijfde stap luistert en aan niemand doorvertelt hoe eigenaardig jij in elkaar steekt.

Zodra wij eraan gewend raken dat iemand voor ons klaarstaat, zijn we snel geneigd het allemaal als vanzelfsprekend te beschouwen. Het kan gebeuren dat we het even voor gezien houden. We zeggen tegen onszelf: "Ik bel mijn sponsor later wel, nu moet ik eerst mijn huis opruimen, boodschappen doen of even die aantrekkelijke...". Als we vervolgens in de knoei komen, vragen we ons af hoe dat toch mogelijk is.

Onze sponsor kan geen gedachten lezen. Het is aan ons om hulp te vragen. Of het nu gaat om hulp bij een stap, om te horen of we nog met beide benen op de grond staan, om steun bij het rechtbreien van onze gedachtekronkels of gewoonweg vanwege de behoefte aan een luisterend oor: in alle gevallen ligt het initiatief bij ons. Sponsors zijn warme, verstandige en geweldige mensen; hun herstelervaringen staan tot onze beschikking - wij hoeven er alleen maar om te vragen.

Ik ben dankbaar voor de tijd, de liefde en de ervaring die mijn sponsor met mij heeft gedeeld. Vandaag zal ik mijn sponsor bellen.


1 gedachte over “Wat is een sponsor?

 1. Luc

  Omdat de tekst altijd netjes en foutloos is, viel mij vandaag het eerste foutje op: het woord "bereidt" in de eerste alinea hoort zonder "t" geschreven te worden.
  Even verderop geeft mijn mailbrowser een raar tekentje achter "die aantrekkelijke..."
  Misschien kan de moderator het even aanpassen. Zo niet, dan kom ik het volgend jaar weer tegen en kan ik proberen dit op een andere manier te melden. Of - wie weet - valt het me dan niet meer op.
  Lang leve herstel!

  Groet,
  Luc

Reacties zijn gesloten.