Spring naar inhoud

De kracht van liefde

9 augustus - We leren inzien dat Gods liefde er altijd al is geweest; wij hoeven er alleen maar voor open te staan.

We leren inzien dat Gods liefde er altijd al is geweest; wij hoeven er alleen maar voor open te staan.

Alleen voor vandaag - 9 augustus

Bron: Basistekst, blz. 46

Gods liefde is de veranderende kracht van ons herstel. Dankzij deze liefde worden we bevrijd uit de kringloop van hopeloosheid en wanhoop waarin we gebruiken, onszelf haten en weer gebruiken. Deze liefde bezorgt ons een bestaansreden en een levensdoel in een voorheen doelloos bestaan. Het is deze liefde die ons de innerlijke leiding en kracht geeft voor een nieuwe manier van leven: de NA-manier. Met deze liefde beginnen we dingen anders te zien, alsof we met nieuwe ogen kijken.

Als we met een liefdevolle blik ons leven gaan onderzoeken, zullen we iets ontdekken wat ons mogelijk zal verbazen. De liefdevolle God die we nog maar net hebben leren kennen, is altijd al bij ons geweest en heeft al die tijd van ons gehouden. We denken terug aan al die keren dat wij om hulp vroegen van een Hogere Macht en die ook ontvingen. We herinneren ons zelfs al die keren dat wij geen hulp vroegen en desondanks hulp kregen. We beseffen dat een liefhebbende Hogere Macht zich al die tijd al om ons heeft bekommerd en ons leven heeft bewaard tot de dag waarop we die liefde voor onszelf konden aanvaarden.

De Kracht van liefde is altijd bij ons geweest. Vandaag zijn wij dankbaar dat we al die tijd hebben kunnen overleven om ons er tenslotte van bewust te worden dat deze liefde in onze wereld en in ons leven aanwezig is. We worden overspoeld door haar levenskracht. Deze liefde geeft richting aan ons herstel en toont ons hoe we moeten leven.

Ik stel mij open voor de liefde van een Hogere Macht in mijn leven. Ik ben me ervan bewust dat een Hogere Macht mij leidt en kracht geeft. Vandaag zal ik mij deze kracht toe-eigenen.


1 gedachte over “De kracht van liefde

Reacties zijn gesloten.