Spring naar inhoud

Iets aardigs terugdoen voor onze sponsor

9 januari - Onze sponsor is vaak de eerste met wie wij betrokkenheid ervaren.

Alleen voor vandaag - 9 januari


Onze sponsor is vaak de eerste met wie wij betrokkenheid ervaren.

Bron: Basistekst, blz. 66

Sponsors kunnen een rijke bron zijn van informatie over herstel, liefdevolle woorden en wijsheid. Zij hebben veel voor ons gedaan, of het nu ging om telefoongesprekken laat op de avond of het urenlang aanhoren van alles wat we over ons herstel hebben opgeschreven. Hun geloof in ons blijkt uit alle tijd die zij in onze relatie hebben gestoken. Zij hebben ons op een liefdevolle en vasthoudende manier getoond eerlijk te zijn. Toen we het moeilijk hadden, waren zij onvoorwaardelijk met ons begaan; dat gaf ons de kracht om door te zetten. Door hun aanpak werden we ertoe aangezet om bij onszelf antwoorden te vinden. Al doende zijn wij volwassen geworden; we hebben onze verantwoordelijkheid genomen en we hebben zelfvertrouwen opgebouwd.

Onze sponsor was ruimhartig in wat hij voor ons heeft gedaan en daar heeft hij nooit iets voor teruggevraagd. Niettemin kunnen we op verschillende manieren blijk geven van onze waardering. Wij gaan fatsoenlijk met onze sponsor om. Sponsors zijn geen afvalbak waar wij lukraak onze rotzooi in kwijt kunnen. Zij kennen net als wij moeilijke momenten en soms kunnen zij onze steun goed gebruiken. Zij hebben ook gevoelens, niets menselijks is hun vreemd en zij zullen onze betrokkenheid waarderen. We kunnen met een kaartje of een telefoontje blijk geven van onze genegenheid, wellicht zullen zij dat op prijs stellen.

Wat we ook voor aardigs terugdoen - en afgezien van het plezier dat we onze sponsor ermee bezorgen - het zal ons persoonlijk herstel goed doen.

Mijn sponsor heeft voor mij gezorgd toen ik nog niet voor mijzelf kon zorgen. Vandaag zal ik iets aardigs doen voor mijn sponsor.


1 gedachte over “Iets aardigs terugdoen voor onze sponsor

Reacties zijn gesloten.