Spring naar inhoud

Kleine dingen

9 maart - In het verleden maakten wij van de kleinste dingen een probleem; wij maakten van een mug een olifant.

In het verleden maakten wij van de kleinste dingen een probleem; wij maakten van een mug een olifant.

Alleen voor vandaag - 9 maart

Bron: Basistekst, blz. 87

Van een mug een olifant maken, het lijkt wel of wij er een talent voor hebben. Een lekke band kan voor een verslaafde een traumatische gebeurtenis zijn. Sommigen van ons kunnen volledig uit hun dak gaan van een zondagsrijder in het verkeer. Of neem de kapotte blikopener die wij zojuist van twee hoog naar beneden hebben gesmeten. Wij weten waar anderen het over hebben wanneer zij delen "God, schenk mij ogenblikkelijk geduld!"

Nee, het zijn niet de grote tegenslagen die ons van ons stuk brengen. Ingrijpende gebeurtenissen zoals een scheiding, een sterfgeval, een ernstige ziekte of ontslag, doen ons wankelen. Toch zijn het tegenslagen die we overleven. De ervaring heeft geleerd dat wij een beroep kunnen doen op onze Hogere Macht en anderen om ons door de grote levensgebeurtenissen heen te slaan. Het zijn de kleine gebeurtenissen waar we tegenaan lopen. De terugkerende, dagelijkse opgaven van een leven zonder drugs, lijken ons als herstellende verslaafden het diepst te raken.

Wanneer we geraakt worden door kleine dingen, kan het gebed om gemoedsrust uitkomst bieden. Het "overlaten" van deze kleine zaken aan de zorg van onze Hogere Macht, leidt tot innerlijke vrede en een verfrissende kijk op het leven. Dat is iets wat we voor ogen kunnen houden.

Ik zal aan mijn geduld werken. Ik zal proberen om dingen niet buiten proporties op te blazen. Gedurende de dag zal ik optrekken met mijn Hogere Macht.


2 gedachten over “Kleine dingen

  1. Maria

    Hoi Bart, een beetje late reactie. Wat jammer dat jou partner hier ruzie om maakt. Ons huis is alcoholvrij geworden nadat ik uit de kliniek kwam. En ik zie dat dat ook positief doorwerkt naar onze 4 zoons ( tussen de 26 en 36 jaar ) Zij zeggen dat ze nu veel minder drinken nu er geen alcohol meer bij ons in huis is. De oudste, zelf vader van 3 kinderen, gebruikt ook thuis geen alcohol meer. Pleit voor een alcoholvrij huis. Ons huis moet veilig zijn. Sterkte. Groetjes, Maria

  2. Bart

    Morgen is de verjaardag van dochter, ik vertelde mijn partner dat ik het bezoek wilde vragen om in het kader van mijn herstel niet te drinken. Echter vind ze dit belachelijk, en ze maakt er een grote ruzie om. Geef me de kracht dit te doorstaan! Los van dat het bizar is een minder jarige het goede voorbeeld van drinken te geven op haar twaalfde verjaardag.

Reacties zijn gesloten.