Spring naar inhoud

Meditatie

25 november - Meditatie brengt de geest tot rust en bezorgt ons een innerlijke vrede die ons in contact brengt met de God in onszelf.

Alleen voor vandaag - 25 november


Meditatie brengt de geest tot rust en bezorgt ons een innerlijke vrede die ons in contact brengt met de God in onszelf.

Bron: Basistekst, blz. 54

Nu ons herstel doorzet, staan we vaak stil bij de vraag waarom we ook alweer bij NA zijn terechtgekomen. We zijn op een punt beland waar wij op juiste waarde kunnen schatten hoe de kwaliteit van ons leven is toegenomen.

Wij hoeven niet langer bang te zijn voor onze eigen gedachten. En naarmate we vaker bidden en mediteren, zullen wij meer en meer een kalme tevredenheid ervaren. Deze momenten van vredige rust en ontspanning bevestigen dat aan onze spirituele behoeften wordt voldaan - en dat zijn onze voornaamste behoeften.

Wij zijn in staat om ons in andere verslaafden te verplaatsen en als we met hen meevoelen, versterken we ons geweten. Wij leren af te zien van oordelen over een ander en we ervaren de vrijheid om onszelf te mogen zijn.

Bij onze spirituele bezinning ontdekken wij gevoelsmatig de "God binnenin ons" en merken wij dat we in harmonie leven met een Macht groter dan wijzelf.

Ik zal het geschenk van herstel overdenken en rustig luisteren naar de aanwijzingen van mijn Hogere Macht.